Twee jaar geleden kwam onze dochter (toen 3) voor het eerst in aanraking met Halloween. De kinderboerderij organiseerde een Halloweenfeestje, dat vond ze zo leuk dat we het jaar daarop weer gegaan zijn. Toen vroeg ze of we niet zoiets thuis konden doen, vorig jaar was het te kort dag om dat nog te doen, maar dit jaar zijn we er ruim van te voren mee begonnen. Een halloweenfeestje geschikt voor (jonge) kinderen. Ik neem je even mee in wat ik allemaal van plan ben!

Decoratie in huis

Als eerste moet het huis een beetje leuk aangekleed worden natuurlijk! Ik heb al een aantal keer de Action, Xenos en hier en daar nog een andere winkel geplunderd met leuke spinnetjes, heksenketel, raamstickers etc. Maar het is ook leuk om wat dingen zelf te maken. Waar ik mee aan de slag ging was het volgende:

Mini spookjes

Deze heb ik nu bij het raam gehangen als versiering maar straks op het feestje maak ik onder de tafel een soort mini-spookhuis waar ik ze ga ophangen (Samen met wat spook en vleermuis led lampjes van de action :)). Wat je er voor nodig hebt is:

  • Crêpe papier
  • WC papier
  • Touwtje
  • Schaar
  • Stift
  • Lijm

Je maakt van een stuk WC papier een bolletje, en daar bind je het touw omheen. Doe het er twee keer omheen zodat je een kruis maakt met het touw en zorg dat je een lang stuk laat uitsteken. Hier kan je je spookje straks aan ophangen.

Daarna zorg je er voor dat je twee laagjes crêpe papier op elkaar doet, en dit zo groot knipt dat het er precies omheen past en nog een stukje uitsteekt. Dan vouw je dat nog een dubbel en knip je in het midden een klein sneetje voor een touwtje.

Dan vouw je het weer open, leg je je bolletje er in en trek je het touwtje er doorheen.

Daarna kneep ik de crepe papier even om het bolletje heen en bracht ik het al een klein beetje in vorm. Daarna weer een klein stukje open vouwen zodat je wat lijm op het bolletje kan smeren en daarna nog even stevig aan duwen. Let op dat je niet te veel lijm gebruikt.

En dan moet je hem bij voorkeur even laten drogen voor je de oogjes en het mondje er op gaat tekenen anders prik je zo door het natte crêpe papier heen ;).

Papier-maché pompoenen

Vroeger wel veel met papier-maché gedaan maar eigenlijk na mijn school-tijd niet meer. Dus ik ging even aan de slag met pinterest voor de ideeën rondom papier-maché pompoenen!

Het is redelijke goed gelukt: bij 1 van de twee ballonnen was de ballon al vrij snel kapot dus die zakte een beetje in. En ik had de touwtjes niet strak genoeg gedaan, of eigenlijk had ik eerst de knoop in de ballon gedaan en toen de touwtjes er omheen. Maar nu ik eens geduldig naar bovenstaande pin kijk zie ik dat dat niet helemaal de bedoeling was 😉 Al met al wordt hij al aardig! Daar ga ik over een paar weken zo’n kaartje op batterijen in zetten zodat het nog een beetje licht geeft.

Nu nog even laten drogen en de bovenkant nog even een andere kleur geven voor het steeltje 🙂

De uitnodigingen

Ook daar weer wat inspiratie opgedaan op Pinterest, wat mijn plan is om te gaan doen:

Onze dochter gaat een aantal (3 stuks, we nodigen 3 kindjes uit zodat het niet al te druk is maar toch leuk en gezellig) monsters maken waar ik vervolgens achter op een stukje tekst plak met daarop de tekst van de uitnodiging!

Een paar voorbeeldjes die ze een paar weken terug heeft gemaakt:

Op het feestje zelf

Zoals gezegd houd ik het bij 3 extra kindjes, dan is het toch nog gezellig maar is het niet gelijk erg druk. Ze zijn dan in totaal met z’n 4tjes en dat is wel een prettig aantal vind ik persoonlijk. Natuurlijk mogen de kindjes allemaal lekker verkleed komen. Voor mijn dochter en mijzelf heb ik met tule een rok gemaakt met een simpel zwart shirtje er boven en natuurlijk een heksenhoed 🙂 En beide een prachtige zwart-paarse gestreepte panty

Wat we allemaal gaan doen:

Monsterslijm of pompoenslijm maken

Onze dochter is helemaal gek van slijm maken, net zoals waarschijnlijk zo’n beetje alle kinderen op het moment. Op Youtube staan er vele recepten om slijm mee te maken. Wij gebruiken altijd de basis van het recept van Bibi’s crunchyslijm , daarmee kan je eigenlijk niet mis gaan!

Om er pompoenslijm van te maken doe je er een klein beetje oranje voedselkleurstof bij. Wil je monsterslijm? Dan kun je natuurlijk allerlei kleuter voedselkleurstof gebruiken. Of glitters!

Daarna kun je beide in een glazen potje stoppen (bij de Action heb je bijvoorbeeld kleine glazen kruidenpotjes) en dan plak je oogjes op de buiten kant om het echt monsterlijk te maken. Voor de pompoen kun je zwarte driehoekjes uitknippen en op laten plakken als oogjes. Super leuk!

Monstertje-prik-je

Een variant op het Ezeltje-prik-je natuurlijk. Men nemen een groot papier, ik heb een A2 vel gehaald bij de Bruna. En daar schilder je een monster op, deze heeft natuurlijk mijn dochter zelf gemaakt:

Die plak je op een groot stuk stevig karton (pak bijvoorbeeld een bananendoos bij de supermarkt, staat ie gelijk rechtop!). Dan is het nog een kwestie van een oog op een punaise plakken (wel met stevige lijm anders laat ie zo los!) en een blinddoek om en gaan!

Obstakel / spookhuisje

Ik kwam, wederom op Pinterest een leuke tegen: een soort obstakelparcours. Precies moet ik hem nog gaan invullen maar 2 dingen vond ik erg leuk: een hoepel waarin je een touw heen en weer spant alsof het een spinnenweb is, en er bungelt natuurlijk een spinnetje bij. Dan is er nog een gat over gelaten waar ze doorheen kunnen stappen. Dat moeten ze doen zonder de spin te raken natuurlijk!

En daarna mogen ze onder de tafel door, daar maak ik een soort mini spookhuisje. Ik sluit hem helemaal af d.m.v. een groot kleed (of twee in mijn geval 😉 zodat het echt donker is er onder Dan hang ik er onder een paar slierten met leuke spookjes lampjes en vleermuislampjes (ook Action).

Griezelige cupcakes versieren

Cupcakes doen het altijd goed natuurlijk! Dit keer heb ik allerlei leuke halloween vormpjes op de kop getikt. Ik heb ze via Aliexpress maar ze zullen ongetwijfeld ook her en der hier in de winkels liggen.

Ze mogen dan met marsepein/fondant de vormpjes (Spookjes, kat, pompoen, vleermuis) uitdrukken en daarmee de cupcake versieren. Zal er ook nog wat decoratie stiften bij doen zodat ze er nog meer griezelige dingen van kunnen maken 🙂

WC rol monsters knutselen

Onze dochter is dol op knutselen, schilderen, tekenen dus ik weet zeker dat dit ook een succes gaat worden. Wat WC rollen, oogjes, verf, papier en dan komen dit soort prachtige creaties er ook zo aan:

Tattoo’s en schminken

Ik heb ze bij Aliexpress vandaan de tattoo’s maar ik zag ze bij action ook liggen, al zijn die iets minder kleuter-vriendelijk. Verder is schminken natuurlijk altijd een hit. Afgelopen week al het een en andere uitgeprobeerd 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here