Sinterklaas vond ik altijd maar een beetje een griezelige man. Hij kan je zomaar mee nemen naar Spanje in de zak als je niet lief bent. Gelukkig heb ik er geen trauma aan overgehouden en vind ik het nu alleen maar ontzettend leuk om te doen met onze dochter. Schreef ik eerder al over het hoe en wat rondom Sinterklaas (nog vóór de zwarte pieten discussie..) dit keer over wat voor leuke dingen de pieten kunnen doen bij het vullen van de schoenen.

Speurtochtpiet

De speurtochtpiet die legt het cadeautje niet gewoon in de schoen. Nee zeker niet. Die maakt er een speurtocht van. Met briefjes, of gewoon met een pepernoten spoor naar het cadeautje toe. Onze dochter snapte gelijk dat ze het pepernoten spoor moest volgen en het het cadeautje heel rap gevonden 🙂

Inpakpiet

De inpakpiet, houd heel veel van inpakken. Die pakt het cadeautje niet 1 keer in. Maar wel 2 keer. Of 3 keer. En misschien wel met een grotere doos er weer omheen, en die dan weer ingepakt. Hier liet ie toevallig ook nog wat cadeaupapier slingeren. En zelfs de schaar en de plakband had ie niet opgeruimd! Oh oh oh!

Sommige inpakpieten pakken zelfs allemaal spullen in de woonkamer zomaar in, kussens, borden of soms wel hele stoelen..

Vergeetpiet

De vergeetpiet, die vergeet nog al eens wat. Misschien was hij het cadeautje vergeten in te pakken. Of misschien heeft hij de wortel vergeten mee te nemen? Of heeft hij even pauze gehad en staat er nog een glas drinken op tafel met wat pepernoten kruimels ernaast. Het overkomt de vergeetpiet regelmatig.

Rommelpiet

Vorig jaar was er een pietje die zijn knuffel kwijt was en daarom overal rommel maakte. Misschien is er wel een nieuw pietje die iets kwijt is en ergens een ontzettende rommel van heeft gemaakt. De schoenen, hups door de gang heen, of misschien overal pepernoten gestrooid. Dat kan natuurlijk ook.

Speelpiet

Sommige pietjes zijn nog jong, en vinden het niet zo leuk om alle huizen af te gaan en alleen maar cadeautjes te geven. Soms willen ze ook gewoon even spelen. Maarja halverwege moeten ze halsoverkop weg. Staat al het speelgoed nog midden in de woonkamer. Of is er een prachtig lego bouwwerk gemaakt.

lego-674883_1280

Vriendenpiet

Deze piet wil graag vrienden zijn met iedereen! Die gaat (ongevraagd) in de vriendenboekjes schrijven van de kinderen. En stopt die dan terug in de schoen. Of laat ze gewoon op tafel liggen natuurlijk dat kan ook!

Veterstrikpiet

Oh deze piet is zo blij! Die kan heel goed veters strikken en knopen maken. Zo blij is deze piet dat hij alle schoenen aan elkaar vast maakt en een mooie slinger met schoenen maakt.  Of gewoon een paar schoenen aan elkaar knopen als je haast hebt de volgende ochtend :o).

Leespiet

De leespiet is dolll op lezen. Hij pakt altijd wel wat boekjes van de kindjes en gaat die even lekker lezen. Dan blijft er nog wel eens een stapel half gelezen boeken in de gang achter. Met misschien nog wat pepernoten(kruimels) hier en daar want je kan natuurlijk niet lezen zonder af en toe een pepernootje te eten.

Grapjespiet

Grapjes uithalen, dat doet hij graag. De schoenen ineens verplaatsen, of het cadeautje in de schoen van papa of mama doen. Of een heel saai cadeautje bij het kindje en een leuke speelgoedje waar papa of mama echt niks aan heeft in de schoen van papa of mama.

Luiepiet

De luiepiet die vind het nog wel eens tijd voor een dutje. Die gaat lekker op de bank liggen met een dekentje en een kussentje en gaat eens lekker slapen. MAarja, opruimen. Ho maar! Soms laat hij nog wel een briefje achter met dat hij bedankt voor het heerlijke dutje hier op de bank!

DELEN
Vorig artikel3x meer energie voor mama
Volgend artikel‘My Friend Cayla’ luistert je kind af!
Leuk dat je mijn artikel(en) leest! Ik ben opvoedcoach en sinds 2012 moeder van een prachtige dochter. Ik merkte hoe niet praktisch de meeste informatie online is wat betreft kinderen en opvoeding, daarom ben ik hiermee begonnen :). Heb je vragen? Stel ze gerust!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here