Niets iets leuker om je kinderen te zien genieten. En genieten doen ze zeker op hun eerste kinderfeestje. Maar wanneer begin je met het vieren van een verjaardagsfeestje, wat zijn de activiteiten die je kunt organiseren en hoe nodig je iedereen uit?  We zetten wat leuke tips op een rijtje om er een geslaagd feestje van te maken.

Wanneer organiseer je het eerste kinderfeestje?

Een vraag die bij veel ouders leeft; want wanneer doe je dit precies? Gemiddeld wordt het eerste kinderfeestje georganiseerd op de vijfde verjaardag. Kinderen zijn dan zelf vaak al een keer uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje van een klasgenootje, en kijken er dan ook naar uit om kinderen uit te nodigen op een eerste feestje. Dit laten ze je vaak ook weten, dus wanneer het moment daar is …

Wat kan je doen?

Kinderfeestjes worden steeds groter gevierd en er zijn dan ook bedrijven waar je je feestje helemaal kan uitbesteden. Dit hoeft natuurlijk niet want er zijn genoeg leuke activiteiten die je zelf kunt bedenken en organiseren. Vijf leuke ideeën hebben we op een rijtje gezet:

Sieraden maken

Een echte meidenactiviteit, want welk meisje wil geen prinsesje zijn? Bij de hobbywinkel kun je kettingdraden en kralen en andere bling bling sieraden halen. Een garantie voor urenlang plezier voor kinderen, die natuurlijk hun kettingen mee naar huis kunnen nemen als een leuke herinnering.

Oud-Hollandse spelletjes

Ezeltje prik, spijkerkoppen, koekhappen zijn niet voor niets klassiekers. Voor kinderen hartstikke leuk om te doen en voor de opa’s en oma’s die helpen om het feestje in goede banen te leiden en leuke herinnering. Want wie is er niet groot mee geworden? Voor ezeltje prik kan je bij elke feestwinkel terecht en de handige ouder kan ook online een aantal aandachtspunten vinden om zelf ezeltje prik te maken.

Speurtocht

Voor de avontuurlijke kinderfeestjes kun je een speurtocht maken door de buurt. Vergeet niet leuke (en ook haalbare) opdrachten toe te voegen. Hier kun je een aantal voorbeelden van speurtochtopdrachtjes vinden. Wellicht ook leuk om te combineren met een Oud-Hollands spelletje om zowel een binnen als buitenactiviteit te hebben.

Verkleedfeestje

Een echte klassieker,  want iedereen heeft zicht vroeger wel eens verkleed op een verjaardagsfeestje. Bij feestwinkels kun je complete kledingkisten vinden die je kunt huren, maar ook kun je bij je zelf (of familie en vrienden) de kledingkasten in duiken om je oude of bijzondere kleding te verzamelen.

Voetbalfeestje

Jongens zijn zo makkelijk. Leg een bal neer, regel een paar doeltjes en laat ze lekker voetballen. Natuurlijk niet compleet zonder voetbaltaart! Speel partijtje of latje schieten. En een snoepje voor iedereen die een doelpunt maakt.

Waar moet je op letten bij een uitnodiging

Zodra je hebt besloten wat de activiteiten van het feestje worden, is  het tijd om de kleine gasten uit te nodigen. Dit kun je telefonisch doen of door middel van een kaartje. Waar moet je op letten:

Voorbereiding

  • Koop kaartjes in de winkel of online. Je kunt bijvoorbeeld online zelf een uitnodiging voor een kinderfeestje maken met een foto van de jarige.
  • Wees op tijd met versturen, zodat afzeggingen zoveel mogelijk  worden voorkomen.

Wat zet je in de kaart zelf?

  • De datum en het tijdstip (begin en eindtijd)
  • Adres
  • Zijn ouders welkom bij het feestje?
  • Een telefoonnummer of emailadres voor eventuele vragen en afmeldingen
  • Moeten kinderen eventueel iets meenemen, zoals zwemkleding
  • Worden kinderen naar huis gebracht
  • Zorgen jullie voor lunch / avondeten?

We hopen jullie met deze tips geholpen te hebben. Alvast veel succes met het organiseren van jullie kinderfeestje!

Gastblog door Greetz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here