Nederland heeft het type klimaat dat valt onder de noemer ‘wisselvallig’. Al zijn de voorspellingen nog zo goed, het kan altijd tegenvallen. Tijdens de herfstachtige dagen is het fijn om een binnenspeeltuin in de buurt te hebben. Gelukkig hebben we in Nederland een groot aantal binnenspeeltuinen die werkelijk waar fantastisch zijn. Rennen, glijden, klauteren… een kind is er uren zoet! Als ouder zijnde kan je een lekker plekje uitzoeken met koffie, wifi en uitstekend overzicht.

Ontdek hieronder 10 fantastische binnenspeeltuinen in Nederland:

  1. Bubbeljungle in Leiderdorp

Deze binnenspeeltuin is onlangs flink op de schop gegaan en dat zie je er aan af. Het is een prachtige speeltuin geworden. Zo is er een fietsbaan bijgekomen en kunnen onze kinderen vanaf nu in de zogenaamde Bubbelcars. Dit zijn een soort botsauto’s met dikke rubberen stootranden. Veiligheid eerst, natuurlijk! Nog een bijkomend voordeel is dat ouders altijd gratis naar binnen mogen.

  1. Het land van Jan Klaassen in Braamt

Deze kleurrijke binnenspeeltuin heeft ook een buitengedeelte. Zo kan je hier altijd uit de voeten. De hoogtepunten zijn toch wel de waterspeeltuin en het spookhuis. Zorg wel dat je altijd droge kleren bij je hebt. Daarnaast is het erg prettig om te zien dat er ook wordt gekeken naar cultuur. Zo is er een poppentheater en zelfs een poppentheatermuseum. Leerzaam, kleurrijk en vermakelijk.

  1. Spelekids in Loosdrecht

Ook in ‘t Gooi is er een speelparadijs te vinden. Deze binnenspeeltuin heeft een ballenbak, trampolines, diverse speeltoestellen, skelters, glijbanen en een hele leuke klimmuur. Het is een enorm groot speelparadijs en alles is groots aangepakt. Er valt overdag ontzettend veel daglicht naar binnen.

  1. Pret Inn in Malden

De originele naam Pret Inn zegt natuurlijk al genoeg. Het is een ontzettend leuk speeleiland voor de kinderen. Er zijn springkussen, glijbanen, klimtoestellen, treinen, steps en ga zo maar door. Voor de ouders hebben ze een fijne loungehoek. Je kan jouw kind goed in de gaten houden, terwijl je geniet van eten of drinken uit de professionele brasserie.

  1. Avontura in Enschede

Racen, rennen, springen, gek doen… het is een groot avontuur bij Avontura in Enschede. Het is opgedeeld in een groot aantal pleinen: Het ballenplein, het klauterplein, het sportplein, het bouwplein enzovoorts. Op het plein is het fijn!

  1. SchatEiland in Voorthuizen

Dit is voor alle kinderen die van piraterij houden. Dit overdekte avonturenparadijs in Voorthuizen voorziet alle kinderen van een spannende zoektocht naar goud. Samen met de kapitein kan je glijden, springen en klimmen. Het fijne aan dit speelparadijs is dat het de fantasie van het kind prikkelt. Tevens is er mogelijkheid om buiten te spelen!

  1. AvontureDome in Hellevoetsluis

Het is een groot avontuur om in AvontureDome te zijn. Je hebt een groot binnen- en buitengedeelte. Het indoorgedeelte kan je gebruiken om te lasergamen of een potje glow-in-the-dark-golf te spelen. Buiten heb je een toffe stormbaan, een piratenschip en een tokkelbaan.

Dit artikel is geschreven door Nick Keijzer, parttime slotenmaker in Den Haag en fulltime ouder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here