Het is weer herfst. Dat betekent dat de bladeren gaan veranderen en het weer wat kouder wordt buiten. Iedereen ziet het liefst de zomer niet vertrekken omdat er in de zomer altijd de leukste activiteiten te beleven zijn. Helaas, maar niks aan te doen.  Veel mensen blijven met herfst maar binnen zitten op de bank, hoewel dit ook lekker is, zijn er nog genoeg leuke dingen te beleven in het najaar. Hieronder vind je een aantal uitjes en activiteiten die perfect zijn voor de herfst.

Bezoek een pretpark

Het najaar is een van de beste tijden om naar pretparken te gaan. Dit is meestal een van de favorieten van de kinderen. Lekker met ze allen in de achtbaan of het schommelschip. Het is altijd genieten in een pretpark en meestal is de herfst ook een van de rustigere periodes van het jaar, met uitzondering natuurlijk op de herfstvakantie. Een top tijd dus om een bezoekje te plegen aan een van je favoriete pretparken. Check van tevoren natuurlijk wel even de weersverwachtingen anders valt het hele plan natuurlijk in het water. Als je mazzel hebt is er nog een kleine nazomer en heb je nog top weer.

Naar het bos

Trek er eens op uit en ga lekker naar het bos. Najaar is de mooiste tijd om het bos te bezoeken. De bladeren veranderen van kleur en dat is altijd mooi om te zien. En welke plek is nou beter om dat mee te maken dan in het bos. Een boswandeling kan je weer helemaal tot rust brengen en de kleintjes vinden het altijd leuk om te klieren in de natuur. Een extra tip is om een bos te vinden met een kinderboerderij. Dit vinden de kinderen natuurlijk helemaal geweldig.

Filmmarathon

Als het weer een beetje tegen zit, blijf dan lekker binnen en houd een film marathon. Maak een selectie van je favoriete films en ga der lekker voor zitten. Ga bijvoorbeeld alle Harry Potters films achter elkaar kijken. Of ga er lekker voor zitten en zet de favoriete Disney films van de kids op. Niks is lekkerder dan met een deken op de bank naar de leukste films te kijken. Een extra bonus is natuurlijk als het buiten ook nog een rot weer is.

Ga de keuken in

Kinderen vinden het geweldig om te bakken, stap daarom weer eens de keuken in om de lekkerste gerechten te bakken. Cup cakes, taarten of cake het kan allemaal. Zorg er wel voor dat het niet een te grote troep wordt. Dit kan wel eens het geval zijn als je met kinderen in de keuken werkt, maar laat dat de pret niet bederven. En wat je maakt kan je natuurlijk ook allemaal opeten tijdens je filmmarathon.

Breng een bezoekje aan een museum

Kijk je ogen uit in een van Nederlands mooiste musea. Het woord museum ligt wellicht bij de meeste kinderen niet helemaal lekker, maar er zijn genoeg leuke en educatieve musea waar genoeg te beleven en te leren valt. Ga op internet op onderzoek uit om de leukste musea te vinden.

Mocht je nou meer uitjes willen vinden, verhalen van mede ouders horen, tips willen vinden over opvoeden of ervaringen vinden van andere ouders. Neem dan een proefabonnement op ouders van nu voor de leukste weetjes en verhalen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here