In deze maand zal je kleintje waarschijnlijk leren om van zijn zij naar zijn rug te rollen en anders om. Het kan nog wel minstens een maand duren voor je kleintje echt van buik naar rug of andersom kan draaien: daarvoor moeten de nek- en armspieren nog wat sterker worden. Je kindje wordt dus steeds beweeglijker, laat hem of haar daarom geen seconde alleen bij het verschonen van de luier, voor je het weet ligt je kindje er onbedoeld naast!

Wat kan je baby van 2 maanden?

Horen

Je kleintje kan inmiddels het verschil horen tussen voor hem bekende stemmen, en kan ook steeds beter naar iemand ‘luisteren’. Probeer veel tegen je kleintje te praten ook al praat je baby nog niet terug: het is erg goed voor zijn ontwikkeling!

Zien en doen

Je kleintje begint nu meer interesse te tonen voor wat ingewikkeldere vormen en meer kleuren. Hij wil meer dingen voelen en onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan zachte balletjes of verschillende knuffels die anders aanvoelen.

Daarnaast begint hij of zij ook meer dingen in de mond te stoppen en te kwijlen. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat er al tandjes aan komen: dat kan zomaar nog een paar weken of zelfs maanden duren!

De nek van je baby wordt ook steeds sterker, hij kan zijn hoofd steeds langer omhoog houden. Een leuk spelletje om de spieren te oefenen: leg je kleintje op zijn rug en trek hem voorzichtig maar langzaam omhoog tot ‘zit’ positie zijn hoofdje zal hij netjes op tillen en mee nemen. Laat hem snel weer zakken zodat hij weer lekker zijn hoofd kan laten rusten want het is natuurlijk loodzware sport voor zo’n kleintje!

Slapen

Een deel van de kinderen gaan tussen de 2 en de 3 maanden steeds langer slapen ’s nachts (5 tot 6 uur per nacht achter elkaar) maar doet je kindje dat nog niet dan hoef je je geen zorgen te maken dit is nog heel normaal! 70% van de baby’s slaapt pas echt door rond de 9 maanden. Je kindje zal wel steeds vaker langer gaan slapen, slaapjes van tussen de 2-4 uur zijn heel normaal op deze leeftijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here