Je baby en jij worden langzaam aan meer aan elkaar gewend en beter op elkaar ingespeeld. Je kindje kan nu zijn of haar hoofd al een stukje optillen en sommige baby’s kunnen het zelfs al een seconde of 10 omhoog houden! Probeer dan ook regelmatig je kleintje op zijn buik te leggen om deĀ nekspierenĀ te ‘trainen’. Vind je baby dat niet zo leuk? Geen zorgen, probeer het af en toe heel eventjes maar het komt vaak vanzelf wel goed.

Langer wakker

Je kindje zal langzaam aan wat langer wakker blijven tussen de voedingen. De wereld om hem heen is natuurlijk zo interessant dat deze steeds meer onderzocht moet worden. Was je baby eerst nog 45-60 minuten wakker, langzaam kan dat op lopen naar 60-75 minuten per keer.

Natuurlijk kan de tijd die een baby wakker is verschillen, sommige baby’s zijn slaapkoppen (zoals onze dochter) die blijven nog een tijdje op een uurtje hangen. Sommige baby’s zijn er echter sneller toe om langer wakker te blijven. Let vooral goed op de signalen van je kindje!

Wat kan je baby van 1 tot 2 maanden?

De eerste glimlach

Waarschijnlijk zul je in de tweede maand van je baby de eerste echt glimlach spotten! Vaak duurt het nog veel te kort en gebeurt het te onverwachts dat je het niet vast kan leggen. Geniet er gewoon van!

Horen, zien & brabbelen

Je kindje zal reageren wanneer het (plotseling) een geluid hoort, en zal proberen om met zijn ogen te zoeken waar het geluid vandaan kwam! De meeste kindjes gaan in deze maand ook zelf wat meer geluidjes maken. Daarmee oefent je kleintje zijn stembanden & gehoor!

Je kindje vind het fijn als je voor hem zingt, ook al zijn er muziekdoosjes en babyfoons die tegenwoordig ook erg leuke muziekjes maken, jouw stem is het meest vertrouwd.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Herkenning

Je baby kan nu ook jullie beide herkennen aan jullie gelaatstrekken die hij elke dag ziet. En natuurlijk kan hij je ook al onderscheiden van een vreemde door jullie geur. Je kindje kan vanaf nu dus ook steeds vaker de voorkeur gaan geven aan de mensen die hij regelmatig ziet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here