Soms ben je gewoon niet helemaal lekker of gewoon een beetje moe. Je kleintje wil natuurlijk gewoon aandacht, en lekker spelen.

Als super-mama (of super-papa) kun je natuurlijk niet meer zomaar in bed verstoppen.

Of misschien ben je niet moe of ziek, maar gewoon een beetje lui of heb je even geen inspiratie voor leuke spelletjes.

Hier heb je 10 leuke tips om je kind(eren) te vermaken

  1. Wat ligt er op mijn billen?? Jij ligt met je gezicht naar beneden en je kleintje moet dingen op billen leggen.. Vervolgens moet jij raden wat er op ligt!
  2. Lees jij eens voor! Laat je kleintje zijn of haar favoriete boek pakken en hem ‘voorlezen’ aan je.  Soms zullen ze proberen het verhaal te herinneren (als ze nog niet kunnen lezen) en zo goed mogelijk te vertellen, soms verzinnen ze een heel nieuw verhaal.. Erg leuk om te doen!
  3. Doktertje spelen. Jij speelt de patiënt en de kleintjes mogen je ‘medicijnen’ brengen en onderzoeken met hun dokterstas.
  4. In de tent. Doe alsof je gaat kamperen, maak een mooie tent in de huiskamer (een groot kleed over de eettafel? Of een oud laken over een paar stoelen?) en ga daar lekker in liggen met je kleintje. Zo’n tent is natuurlijk reuze spannend.
  5. Draw something. Maar dan gewoon op papier.. Jij tekent wat, je kleintje kan het raden. Als ze wat ouder zijn en ook graag tekenen kun je natuurlijk ook per beurt de rollen omdraaien.
  6. Vingerverven met yoghurt. Zet je kleintje in een kinderstoel met een paar bakjes yoghurt. In elk bakje yoghurt kun je een paar druppels voedingskleurstof. Je kleintje kan zo lekker  ‘vingerverven’ op het blad van de kinderstoel, of misschien op tafel waar je een kleed op hebt gelegd.
  7. Lekker in bad liggen. Ga samen even lekker in een warm bad liggen!
  8. Kruiptunnel. Leg de kruiptunnel over je heen, je kleintje kan nu door de tunnel over je heen klimmen. En dan natuurlijk een luidde kiekeboe aan de andere kant.
  9. Beauty behandeling. Laat je kleintje je een beauty behandeling geven: Je teennagels lakken, benen insmeren met lotion, je haren borstelen.
  10. Ik ben de baby! Draai de rollen eens om, jij bent de baby en je kleintje moet voor jouw zorgen.  Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naar bed brengen, slaapliedjes zingen, knuffelen, kusjes geven en voorlezen.

Heb jij ook nog goede/leuke tips? Laat het ons weten!

DELEN
Vorig artikelWat is het beste autostoeltje?
Volgend artikelEngelse / Amerikaanse babynamen
Leuk dat je mijn artikel(en) leest! Ik ben opvoedcoach en sinds 2012 moeder van een prachtige dochter. Ik merkte hoe niet praktisch de meeste informatie online is wat betreft kinderen en opvoeding, daarom ben ik hiermee begonnen :). Heb je vragen? Stel ze gerust!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here