Ik schreef al eens eerder over de verschillende soorten opvoedingsstijlen en waarom zij belangrijk zijn. Nu kwam ik een onderzoek tegen gedaan in Japan onder 5.000 volwassenen. Zij wilden weten welke opvoedingsstijl er voor zorgt dat je kindje later (zeer waarschijnlijk) eindigt in een gelukkige volwassene!

De opvoeding van je kind is iets waar jullie je vast regelmatig druk om maken, logisch ook want het heeft een grote invloed op de toekomst van jullie kindje. Ben je te streng? Of geef je te veel toe?

De conclusies van het onderzoek

De onderzoekers concludeerde uit het onderzoek dat kinderen die met veel steun werden opgevoed (een gemiddeld tot hoog niveau van onafhankelijkheid, veel vertrouwen, interesse tonen in het kind en veel tijd samen spenderen) het gelukkigste zijn en over het algemeen meer inkomen hebben.

Kinderen die streng werden opgevoed (laag niveau van onafhankelijkheid, gemiddeld tot hoog niveau van vertrouwen, streng, veel regeltjes en gemiddeld tot veel interesse in het kind) verdienen vaak ook heel aardig maar voelen zich wel vaker ongelukkig en gestresst.

Uit het onderzoek maakte ze nog 4 andere categorieën opvoeding, deze scoorde minder den de bovenstaande genoemde stijlen:

  • Toegeeflijk: Gemiddeld tot veel vertrouwen, niet streng, de tijd samen is hoger dan gemiddeld
  • Gemakzuchtig: Weinig interesse in het kind, totaal niet streng, weinig regels, weinig tijd samen doorbrengen
  • Heel strikt: Weinig interesse in het kind, laag niveau van onafhankelijkheid, weinig vertrouwen, erg strikt
  • Gemiddeld: Een combinatie van 5 bovenstaande factoren, zonder opvallende uitschieters)

Bron: HLN.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here