De ene persoon draagt een pyjama, de andere persoon misschien helemaal niets. Per persoon kan dit namelijk verschillen. Sommige mensen hebben het namelijk snel warm onder de dekens, terwijl de andere het juist weer snel koud hebben. Maar wat voor pyjama draagt een baby? En vanaf welke leeftijd? Een baby kan dit zelf namelijk nog niet aangeven. In deze blog kom je erachter!

Een pyjama vanaf 1 jaar

Een baby mag pas een pyjama dragen wanneer hij of zij 1 is geworden. Als je dit wel eerder doet, is er nog een kans op de wiegendood. Je kan je baby in het eerste jaar daarom beter een onesie of een romper met een babyslaapzak laten dragen. Let hier wel goed op dat de kleding goed aangesloten is en dat er bijvoorbeeld geen strikjes of touwtjes aan zitten. Hier kan je baby namelijk aan vast komen te zitten.

Pyjama voor je baby in de zomer

In de zomer is 1 laagje meer dan genoeg voor je baby. Je kunt aan je baby zien of hij of zij het te warm heeft, door de rode wangetjes of een klam nekje. Het is belangrijk om rekening te houden met de temperatuur van de slaapkamer en niet hoe warm of koud het buiten is. Wanneer het warmer dan 25 graden is, kun je je baby laten slapen in de luier. Daarnaast kun je je baby een rompertje zonder voetjes aandoen welke gemaakt is van een dun stofje.

Pyjama voor je baby in de winter

Een goede temperatuur voor de babykamer is bij voorkeur tussen de 16 en 18 graden. De meeste baby’s slapen dan het best. Bij deze temperatuur kun je je baby het beste een rompertje laten dragen met een warm babyslaapzakje. Heb je het idee dat je kindje het nog niet warm genoeg heeft? Dan kun je nog een dekentje over je baby leggen, maar let erop dat dit dekentje niet over het hoofdje van je kindje kan komen. Het is hierbij belangrijk dat je je kindje goed instopt, zodat je zeker weet dat het dekentje niet over het hoofd kan komen te liggen.

In hun eerste levensjaar is het dus belangrijk om je baby nog geen pyjamaatje aan te doen. Wat ze wel kunnen dragen ligt dus aan de temperaturen. Nog belangrijker: kijk of je kindje het te warm heeft of te koud en handel daarnaar. Ben je benieuwd naar nachtmode voor kinderen? Kijk dan eens in ons assortiment.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here