Kinderen groeien enorm in de peuter en jongvolwassene fase. Voeding is daarin belangrijk om goed te ontwikkelen. Kinderen gaan hoe ouder ze worden steeds meer bepalen wat ze gaan eten en wat ze dus binnenkrijgen. Als aanvulling op de dagelijkse voeding kan je vitamines geven. Maar waar zijn die extra vitamines goed voor?

Extra energie

Kinderen moeten veel op een dag doen, buitenspelen, sporten naar muziekles en leren om goede prestaties te leveren op school. Het kan dus af en toe voorkomen dat je kind erg moe is. Dit kan komen door slaapproblemen, stress of tekort aan vitamines. Als je je kind wat extra energie tijdens vermoeidheid wilt geven kan je het beste een tablet geven met multivitaminen B erin.

Weerstand

Kinderen komen veel in contact met elkaar en stoppen vaak de handjes in de mond. Het is dus belangrijk dat je kind een goed immuunsysteem heeft. Om de weerstand te ondersteunen is gevarieerde voeding al een goede basis maar als je kind veel beweegt is het goed om wat extra vitamine C te geven.

Groeien

Tijdens de groei gebruiken kinderen meer voedingstoffen dan dat ze normaal doen. Het is belangrijk om tijdens de groei een gezonde voeding te hebben en veel te bewegen. Het kan goed zijn om de voedingstoffen aan te vullen met vitamine D zodat er een gezonde groei van sterke botten ontstaat.

Concentratie

Kinderen krijgen dagelijks veel nieuwe informatie binnen die ze moeten opslaan in hun hersenen. Omdat kinderen daarom veel dingen moeten onthouden neemt vaak de concentratie af. Zorg ervoor dat er genoeg vitamine B en ijzer in de voeding zit. Als dat niet lukt kan je ze extra visolie geven. Visolie bevat DHA, dit is een belangrijke bouwsteen voor het functioneren van de hersenen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here