Borstvoeding

Totaal 4 voedingen per dag. Bijvoorbeeld:

 • 3 borstvoedingen, 1 warme maaltijd en 1 fruithap, of
 • 2 borstvoedingen, 1 papvoeding, 1 warme maaltijd en 1 fruithap
 • 2 borstvoedingen, 1 broodmaaltijd of 1 papvoeding, 1 warme maaltijd en fruithap

Flesvoeding

Ze mogen van opvolg melk maximaal 800 cc per dag. Haalt je kindje nog altijd een liter zuigelingen melk? Dan kun je gerust dat nog even blijven geven totdat hij wat meer vaste voeding binnen krijgt.

Het wordt ook aangeraden om kindjes 1 pap voeding per dag te geven. Je kunt pap dik maken, en het met een lepeltje geven, of wat dunner en gewoon met de fles. Net wat jullie beide het beste ligt.

Het is verder belangrijk dat je kindje minimaal 500 cc vocht binnen krijgt op een dag, het liefst opvolg (of zuigelingen) melk.

Totaal 4 voedingen plus een fruithapje. Bijvoorbeeld:

 • 2 keer opvolgmelk, 1 papvoeding, 1 warme maaltijd en 1 fruithap

Bijvoeding

Je kindje begint nu waarschijnlijk al steeds meer te eten van de bijvoeding. Als het fruit en groente goed gaat, kun je ook eens een stukje brood(korst) proberen.

Tussendoortjes

Je kunt je kindje, als het eten van fruit en groenten goed gaat ook af en toe eens een soepstengel of rijstewafel geven.  Daarnaast is het belangrijk om ook je kindje te leren ander vocht te drinken dan melk. Het beste is natuurlijk gewoon water, maar je kunt ze ook slappe thee geven. Er is natuurlijk ook roosvicee of dixap te koop: je kunt dit ook geven maar zo wen je je kindje wel gelijk aan zoetere smaken.

Wist je dat?

 • In (smeer) leverworst zit te veel vitamine A, tot 1 jaar mag je kindje maar 1-2 sneetjes brood met (smeer) leverworst.
 • Je kindje mag niet te veel zout binnen krijgen, dit kan het lichaam nog niet aan, maar in smeerkaas zit véél te véél zout, geef dus daarvan ook maximaal 1-2 sneetjes brood per week!

Voorbeeld schema

Hier vind je een voorbeeld voedingsschema. Probeer altijd je kindje te volgen, deze weet het beste hoeveel het nodig heeft en wanneer.

Voedingsschema baby 7 maanden

7:00 210 cc
9:00 Fruit hapje
12:00 140 cc + broodkorstje
15:00 140 cc
18:00 Groente hapje
19:00 210 cc (pap)

 

Vragen van moeders

Waar lopen andere moeders tegenaan? Hier vind je vragen van andere moeders (of vaders) en de tips, ervaringen en adviezen van andere ouders.

Andere moeders over baby’s van 7 maanden oud

2 REACTIES

 1. Slecht schema!! Mijn mond valt open van verbazing….
  Als je je kindje maar 2 borstvoedingen op een dag geeft ligt binnen no-time je hele melkproductie op z’n gat!
  Je kan je kleintje onbeperkt aan de borst leggen!!! Voor honger, voor dorst, voor troost.. Zo vaak en wanneer je baby maar wil.

 2. Hoi Marjolein,

  Het zijn slechts voorbeeld schema’s, het is géén minimum of maximum. En ik ben het zeker met je eens leg ze aan als ze er behoefte aan hebben, dat staat hier niet zo duidelijk dat ben ik met je eens!
  Met 7 maanden zijn ze echter niet meer volledig afhankelijk van de BV en zullen sommigen al meer over gaan op de vaste voeding, andere kindjes doen dat veel langzamer. En dat geeft allemaal niets!

  Groetjes,

  Serita

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here