Je baby’s eerste kleertjes zijn speciaal, maar het kunnen bijvoorbeeld ook de doopkleertjes zijn. Of misschien de eerste speen, eerste schoentjes of het geboortekaartje. Allemaal speciale dingen die je eigenlijk wilt bewaren. Maar leuker dan bewaren is, maar er een mooie lijst van voor aan de muur!

Herinneringen aan het eerste jaar

In zo’n lijst kun je natuurlijk een heleboel herinneringen verzamelen. Naast de eerder genoemde dingen kun je ook denken aan een of meerdere foto’s. Een favoriet knuffeltje, of het eerste mutsje. Maar ook leuk om het extra aan te vullen is bijvoorbeeld een houten letter.

En wat dacht je van het eerste vaderdag kadootje? een voet of hand afdrukje? Of de (eerste) echo van je kleintje? Genoeg dingen die je waarschijnlijk allemaal toch bewaard hebt maar helemaal niets mee ‘doet’. Misschien heb je het navelklemmetje, of het ziekenhuis armbandje ook nog?

Wat voor lijst kun je gebruiken?

Als je een baby shadow box (ik heb geen idee of er een Nederlandse term voor is.. als iemand die wel kent houd ik me aan bevolen :)) gaat maken moet je een wat diepere foto lijst kopen. Deze lijsten worden bij bijvoorbeeld de IKEA (Ribba), Xenos of Hema verkocht.

Wat heb je verder nodig om je babykleding in te lijsten?

Wat heb je allemaal nodig om zo’n shadow box te maken? Hier de must haves en extra toevoegingen.

Must haves

  • Natuurlijk: de in te lijsten items & de de lijst zelf
  • Iets voor op de achtergrond, dit kan zijn een stukje behang (behang uit het kamertje?) of  bijvoorbeeld scrapbook papier
  • Bevestigings materiaal zoals: Lijm, dubbel zijdig plakband of speldjes
Extra tips
  • Houten letter
  • Leuke bloemetjes (Kijk in scrapbook winkels zoals creabest)
  • Leuke applicaties (zie bijvoorbeeld Applicatie-en-zo)

Baby Shadowbox voorbeelden


Door:  Marisa

Door:  Fam. Jackson

Door: Onbekend

Door: Kayley, Scott & oliver
DELEN
Vorig artikelDraagdoek of draagzak?
Volgend artikelVoeding baby 8 maanden oud
Leuk dat je mijn artikel(en) leest! Ik ben opvoedcoach en sinds 2012 moeder van een prachtige dochter. Ik merkte hoe niet praktisch de meeste informatie online is wat betreft kinderen en opvoeding, daarom ben ik hiermee begonnen :). Heb je vragen? Stel ze gerust!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here