Komend weekend gaat niet alleen de klok een uur vooruit, maar het is ook nog Pasen. Wat kun je op of rond Pasen voor leuke dingetjes doen met je kleintje? Hier 10 tips.

Voor de paasbrunch

Screen Shot 03-23-16 at 07.41 PM

Ei vormige cakejes

Deze zijn toch ontzettend schattig? En je kan het zo ingewikkeld maken als je wilt. Je kunt ze zo prachtig en perfect versieren zoals deze mevrouw heeft gedaan.

Ik zou het wat simpeler doen, of lekker samen met je kleintje versieren.

Hier lees je hoe je deze eivormige cakejes maakt.

Screen Shot 03-23-16 at 07.57 PMKonijnvormige broodjes

Ik vrees dat deze in sommige gevallen gaan vallen in de categorie pinterest fails. Maar ik denk dat ik ze ga proberen van het weekend. Ik vind ze zo leuk!

Je moet gewoon deeg pakken wat jij het lekkerste vind, en kijk daarna even naar de plaatjes op deze blog, dan kom je vast een heel eind.  Ach en als je er een paar maakt, dan is er vast wel 1 of 2 goed genoeg gelukt toch?

813c383d178fc1bad0b87614b5c8798dBacon, ei en kaas brunch ring

Deze ziet er toch ook uit om op te vreten? Niet zo ingewikkeld gewoon wat croissant deeg, ei, kaas en bacon. Je kan de bacon natuurlijk ook vervangen door ham als je dat lekkerder vindt.

Deze kan bijna niet mis gaan, zorg dat je bij het deeg neerleggen in het midden een cirkel overhoud en dan de croissant deeg elkaar overlapt, deze afbeelding laat het neerleggen van het deeg wel goed zien. En ook hier kan je kleintje lekker helpen met het kaas verdelen.

Het hele recept vind je hier.

Paas knutselideeen

Eventjes knutselen met de kleintjes voor Pasen om versiering te maken, of juist op 1ste of 2de Paasdag om ook even wat leuks voor hun te doen. Een paar leuke (en niet al te ingewikkelde…) knutsel tips 🙂

konijntjes-verfkleuren

Leuke konijntjes

Deze konijntjes zijn gemaakt van die kleurenkaartjes die je bij de bouwmarkt kan halen. Harstikke leuk en makkelijk idee.

Je kan er natuurlijk ook eitjes van knippen als je dat makkelijker vindt. En in plaats van aan een slinger hangen kun je ze ook leuk op het raam plakken.

Hier staat de uitleg van deze leuke konijntjes.

 

easter-crafts_glam-squadEieren versieren

Eieren versieren, daar had je natuurlijk zelf ook aan gedacht. Bij de action (en vast ook op vele andere plekken) heb je zo’n verf setje. Maar meestal zet dat niet zoveel zoden aan de dijk. Stiften om ze te versieren, (voedsel)kleurstoffen of lijm met glitters zijn natuurlijk ook gaaf om de eieren met te versieren.

Als jij wat lijm er op smeert kunnen de kleintjes gemakkelijk de gewenste glitters er overheen laten vallen et voila. Een mooi ei!

Oh en deze vond ik echt briljant. Plaktattoo’s op je eieren. Zo 1-2-3 het favoriete figuurtje van je kind hoppa op een ei.

600_ss_Wine_Cork_Chicks_0Kuikentjes verven

Deze is ook lekker makkelijk, pak een kurk en laat ze daar rondjes mee stempelen op een blad. Of gebruik misschien een aardappel, dan kun je ze wat groter maken.

Daarna zelf nog even de pootjes er onder tekenen, en je kindje nog een paar mooie stippen laten zetten als ogen. Oh en die snavel er nog even opplakken. Klaar!

Hier nog wat uitleg over de versie met de kurk

Verder nog wat leuke ideetjes:

Meer ideeen op Pinterest

Ik heb nog véél meer leuke dingen gevonden, ik heb ze allemaal voor je verzameld op een Pinterest bord, scroll er rustig doorheen en kijk of je daar nog meer leuks (of lekkers) ziet 🙂
Volg het bord Thema: Pasen van Je op Pinterest.

Bron afbeelding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here