Het geven van een babyshower wordt met het jaar populairder. Dit fenomeen is overgewaaid vanuit Amerika en wanneer we kijken naar alle inspirerende borden op Pinterest, vinden wij het niet zo raar dat ook wij hier in Nederland enthousiast worden bij het idee van een babyshower.

Wat is een babyshower?

Anders dan bij een babyborrel of de kraamvisite, draait de babyshower om de (toekomstige) mama en niet zo zeer om het kindje. De babyshower vindt in de meeste gevallen dan ook plaats voor de geboorte van het kindje en is bedoeld om de moeder in spé in het zonnetje te zetten en klaar te stomen voor het moederschap.

Oorsprong

Van oorsprong werd een babyshower georganiseerd door de vrouwen in de omgeving van de zwangere vrouw, die al moeder waren. Deze gaven de mama dan allerlei tips en producten die van pas zouden komen. Zo zou de zwangere vrouw zonder al te veel zorgen de bevalling en het moederschap ingaan.

Tips voor dé babyshower

Tegenwoordig is een babyshower naast leerzaam, ook ontzettend gezellig. Dus wil je een babyshower organiseren voor een dame in jouw familie of voor een vriendin? Dan hebben we hier een aantal tips en leuke ideeën!

  1. Verrassing: Het allerleukste is natuurlijk als de toekomstige mama niks merkt van de plannen om een babyshower voor haar te organiseren. Dus schakel de papa in spé in om een datum te prikken in de agenda en ter afleiding op de dag zelf, zodat jullie in alle rust de babyshower kunnen opzetten.
  2. Een leuke en originele uitnodiging is het begin van alles. Verzamel ongemerkt alle adressen van de personen die je wilt uitnodigingen voor de babyshower en begin tijdig met het uitzoeken van een leuke babyshower uitnodiging.Een tip; babyshower uitnodigingen zijn lastig te vinden, maar vaak kunnen de teksten op geboortekaartjes helemaal worden aangepast naar jullie wensen! Zo heb je een uitnodiging in het thema van geboorte maar met de boodschap die jij voor ogen had.
  3. Tijdens een babyshower worden niet alleen hapjes gegeten en de zwangerschapskwaaltjes besproken. Nee, tijdens een babyshower worden er ook spelletjes gespeeld. Spelletjes met een moederschap tintje.Organiseer drie spelletjes als; geblinddoekt een baby(born) verschonen, verschillende babyhapjes proeven en raden wat de ingrediënten zijn, of zo snel mogelijk een babyborn aankleden.
  4. Een echte aanrader is de babyshower sweettable. Op Pinterest vind je de mooiste plaatjes van opgemaakte tafels met allerlei zoetigheden en andere hapjes en drankjes. Dit natuurlijk wel helemaal in ofwel blauw ofwel roze thema.
    Blog-geboortebedankjes-sweettable
  5. De laatste tip; zorg voor een leuk aandenken aan de babyshower. Dit kan natuurlijk in de vorm van foto’s of een filmpje, maar denk ook eens aan een leuke goodiebag om mee te geven aan de gasten ter herinnering. In het tasje kan je van alles kwijt; van leuke zelf gemaakte armbandjes en foto’s tot een blijvend en origineel bedankje. Neem eens een kijkje op de website van LocoMix voor allerlei leuke geboortebedankjes en etagères. Leuk voor in de goodiebag of voor op de sweettable!

Nog meer tips op Pinterest

Meer tips en ideeën opdoen voor een leuke babyshower? We hebben nog wat leuke dingen voor je verzameld op Pinterest!

Volg het bord Babyshower ideeen van Je op Pinterest.

Gastblog van Susan Hendriks van LocoMix

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here