Je zit nog op een roze wolk, net een mooi wonder mogen verwelkomen en nu moet je weer aan het werk. Wanneer je eenmaal weer aan het werk bent krijg je te horen dat je ontslagen wordt. Wat nu? En vooral, is dit wel legaal?

Zwanger en ontslag

Wanneer je zwanger bent word je wettelijk beschermd tegen ontslag. Gelukkig maar, want niemand zit tijdens een zwangerschap op ontslag te wachten. Dit brengt ook nog een extra stress met zich mee, dat weer gevaarlijk is voor de baby.

Bedrijven dienen zich aan een aantal regels te houden:

  • Je mag niet ontslagen worden wanneer je zwanger bent
  • Je mag niet ontslagen worden tijdens je zwangerschapsverlof
  • Ook tijdens je bevallingsverlof mag je niet ontslagen worden
  • Tot 6 weken na je bevallingsverlof mag je ook niet ontslagen worden

Wanneer je in de proeftijd zit bij een nieuwe baan en zwanger bent, mag je niet ontslagen worden. Dit is namelijk in strijd met gelijke behandeling.

Uitzonderingen

Helaas zijn er ook uitzonderingen op bovenstaande regels die vandaag de dag veel voorkomen.

Wanneer het bedrijf waar je werkt namelijk wordt beëindigd, bijvoorbeeld door middel van een faillissement raak je automatisch je baan kwijt. Ook wanneer de afdeling wordt gestaakt, bijvoorbeeld in het kader van bezuinigingen, mag je ontslagen worden. Helaas geeft een vast contract in deze gevallen weinig zekerheid.

Tijdelijk contract

Een tijdelijk contract is een ander verhaal. Tegenwoordig worden er erg veel tijdelijke contracten vergeven. Wanneer je tijdelijke contract eindigt tijdens je zwangerschap mag de werkgever besluiten om dit contract niet te verlengen. Je zwangerschap mag echter niet de reden zijn om het contract te beëindigen, dit is uiteraard niet fair. Vaak wordt een contractbeëindiging wel verpakt als ‘bezuinigingen’ of ‘reorganisatie’.

Ontslagen na je zwangerschap, wat nu?

Maar wat als je uit de beschermde periode bent en dan ontslagen wordt? Tijdens een ontslag komt er vrij veel op je af. Er zijn een aantal stappen om te nemen:

UWV

Neem contact op met het UWV. Zij kunnen je voorzien van alle nodige informatie, bijvoorbeeld over een WW-uitkering. Bij het UWV kun je veel informatie online terug vinden.

Outplacement

Het is mogelijk dat je huidige bedrijf een outplacement traject aanbiedt. Voordat je dit direct afketst is het verstandig om naar de vele mogelijkheden te kijken. Tijdens een outplacementtraject ontvang je goede begeleiding in het zoeken van een nieuwe baan. Zo wordt er ook gekeken naar je interesses, passie en je sterke punten. Vooral wanneer je een lange tijd niet gesolliciteerd hebt is een outplacement traject waardevol.

Moment van bezinning

Probeer het ontslag ook met een positieve kant te bekijken, hoewel dit in het begin erg lastig is. Na een ontslag kun je namelijk wel bedenken wat je precies wilt. Welke kant wil je op en welk beroep past echt bij je? Misschien heb je altijd al een blog willen beginnen, bijvoorbeeld een mamablog, en is dit de uitgelezen kans daarvoor!

Een nieuwe baan

Weet je precies welke richting je op wilt? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Kijk eens op sites zoals Indeed, hier staan zeer veel vacatures op. Ook is het geen gek idee om een account aan te maken op LinkedIn, of om je bestaande account te updaten. Op dit Social Media kanaal bevinden zich veel recruiters. Hoe uitgebreider je profiel is ingevuld, des te makkelijker je vindbaar bent op LinkedIn. Vergeet ook je eigen netwerk niet, via-via is een erg goede manier om aan een nieuwe baan te komen.

Gastblog door Nick

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here