Heb je een zwangere vriendin, zus of dochter waarvoor je een babyshower wilt gaan geven? Met deze tips komt dat zeker weten helemaal goed! Of misschien ben je zelf zwanger en wil je die vriendin een hint geven dat je dat wel leuk zou vinden, dan stuur je dit artikel gewoon lekker door 😉

Verrassing, of geen verrassing?

Ga zelf na of de zwangere gek is op verrassingen of juist niet. Als ze wel in is voor een surprise party moet je dat vooral doen, maar wanneer ze dat liever niet heeft spreek dan samen met haar af wat ze wel of niet wilt weten. Misschien vind ze het fijn om wel te weten wanneer het is, maar mag jij je bemoeien met de inhoud.

Wanneer geef je een babyshower?

Bij de meeste zwangerschappen is zo rond de 28-32 weken een goed moment voor de babyshower: de moeder is spé voelt zich dan nog redelijk goed en loopt niet op de laatste loodjes. Gaat het om een meerlingzwangerschap dan is eerder een beter idee, maar dat is natuurlijk per zwangere verschillend.

Als je een datum gaat prikken, overleg dan bijvoorbeeld even met de partner, die heeft meestal wel inzicht in de agenda van de zwangere. Dan kun je een leuke smoes gaan verzinnen om haar naar de babyshower locatie te gaan lokken en zorgen dat ze die datum/tijd vrijhoudt.

Tijd om mensen uit te nodigen!

Dan is het tijd voor de uitnodigingen. Wie ga je uitnodigen? Wie zou de zwangere er absoluut bij willen hebben? En wie liever niet? Sta ook even stil bij onderlinge relaties: soms kunnen bepaalde mensen beter niet bij elkaar. Overleg gerust even met de gene die het dichtst bij de zwangere staat om de juiste mensen uit te nodigen.

Houd de zwangere van grote groepen mensen dan kun je lekker veel mensen uitnodigen. Maar sta er ook bij stil dat de zwangere het misschien fijner vind om het met een klein gezelschap te doen!

Je kunt bijvoorbeeld via ‘DatumPrikker’ gezamenlijk een datum uit kiezen waarop de meeste mensen kunnen. Of je maakt een Whatsapp groep aan waarin je iedereen toevoegt: ook handig met overleggen over de cadeau’s e.d. Ook leuk: ‘ouderwets’ gave kaartjes versturen via de post. Bijvoorbeeld bij Greetz.nl kun je zelf toffe kaartjes ontwerpen als uitnodiging.

Wat is gebruikelijk bij een babyshower?

Ben je nog nooit bij een babyshower geweest? Dit is gebruikelijk bij een babyshower:

  • Normaal gesproken organiseert een vriendin het voor de zwangere, en geen familielid, maar dit is natuurlijk helemaal aan jullie zelf.
  • De kosten worden net zoals bij een vrijgezellenfeest verdeelt over de aanwezigen. Spreek vooraf goed af wat de kosten worden zodat het voor iedereen duidelijk is en er achteraf geen gedoe om komt.
  • Er worden vaak (kleine) cadeautjes mee genomen door de aanwezigen, voor de moeder en/of voor de baby.
  • Tijdens een babyshower zijn er ook vaak allerlei hapjes en drankjes.
  • Er worden vaak spelletjes of andere activiteiten (koekjes, cupcakes, slabbetjes of rompertjes versieren) georganiseerd.
  • De babyshower hoeft niet zo lang te duren, meestal is 1,5-2 uur lang genoeg. Het hangt natuurlijk helemaal af van de moeder in spé hoe fit zij nog is. Zie je haar na 1 uur in kakken moet je misschien besluiten het laatste onderdeel te schrappen en er iets eerder een einde aan te breien.
  • Op veel babyshowers is het gewoon om een luiertaart te geven, een soort taart opgebouwd uit luiers. Al heb ik ze tegenwoordig al in allerlei vormen gezien, niet alleen in taartvorm :).

Leuke tips voor een babyshower

Op Pinterest heb ik allerlei leuke dingen verzameld voor een babyshower, van versiering tot spelletjes, super leuk!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here